Dostupni linkovi

Sud odložio odluku o Stros Kanu



Apelacioni sud u Francuskoj odložio je za 19. decembar odluku o tome da li će biti odbačene optužbe za podvođenje protiv bivšeg šefa MMF-a Dominika Stros-Kana.

Sud u severnom francuskom gradu Dueu trebalo je da danas donese odluku po zahtevu Stros-Kana da se odbace optužbe za "teško podvođenje u okviru organizovane grupe", koje proističu iz tvrdnji da je zajedno sa saradnicima organizovao seks žurke sa prostitukama.

Stros-Kan (63) tvrdi da su istražne sudije u postupku pristrasne. On priznaje da je prisustvovao "raskalašnim" zabavama, ali poriče da je znao da su pojedine žene koje su u njima učestvovale bile plaćane.

Seks skandali u koje je Stros-Kan bio umešan, iako zasad ni u jednom slučaju nije osuđen, osujetili su njegovu karijeru u usponu, budući da je planirao da se kandiduje za predsedničke izbore u Francuskoj ranije ove godine, podseća agencija Frans pres.

Francuski tužioci su u oktobru obustavili istragu vezanu za optužbe da je Stros-Kan učestvovao u organizovanim silovanjima u SAD, pošto je navodna žrtva u dopisu francuskoj policiji navela da je svojevoljno pristala na seksualni odnos sa njim i nije podnela tužbu.

Njujorški tužioci odbacili su prošle godine optužbe protiv Stros Kana koje su ga teretile za seksualni napad na jednu hotelsku sobaricu zbog neuverljivosti iznesenih dokaza.
XS
SM
MD
LG