Petak, 06. maj/svibanj 2016, 22:40 CET

  Snažna oluja pogodila centralni dio SAD

  21.02.2013
  Jaka zimska oluja pogodila je u četvrtak nekoliko država središnjeg dijela Sjedinjenih Američkih Država i izazvala velike snježne padavine i ledenu kišu, pomjerajući se postepeno prema istoku.

  Američka meteorološka služba je saopćila da je 38 centimetara snijega palo u nekim mjestima Kolorada (na zapadu) i Novom Meksiku (na jugozapadu) u četvrtak ujutro, i upozorila da se u okolnim regijama očekuje oko 30 centimetara snijega prolaskom oluje. 

  Dio države koji se nalazi na repu oluje, koji je suočen s ledenom kišom, posebno u Arkanzasu (na jugu), u stanju je pripravnosti.

  Iznad Misurija je proglašeno stanje pripravnosti, nakon što je palo 25 centimetara snijega s ledom.

  - Misuri je spreman pomoći stanovništvu i rasporediti resurse da se osiguraju svi - izjavio je guverner države Jay Nixon, pozivajući stanovništvo da se iseli u slučaju apsolutne potrebe.

  Susjedni Kanzas, u središtu Sjedinjenih Američkih Država, zatvorio je vladine urede, tražeći od zaposlenika "koji nisu neophodni" da ne izlaze. Nekoliko škola je uradilo isto.

  U nekim oblastima, mećava je bila toliko intenzivna da su vozila hitne pomoći imala teškoća da prevezu pacijente do bolnica.

  Meteorološke službe su upozorile stanovništvo ovih regija na "vrlo slabu vidljivost" na cestama, kao i na "opasne uslove za vožnju".

  - Najveće količine leda se očekuju na stablima, elektičnim kablovima i autocestama - precizirale su one.
  21 februar/veljača 2013
  21 februar/veljača 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.