Četvrtak, 02. juli/srpanj 2015, 10:07 CET

Vladajuća stranka Španije negira navode o tajnim uplatama

31.01.2013

Vladajuća Narodna partija Španije demantovala je danas informacije objavljene u listu El Pais o redovnim tajnim plaćanjima liderima te partije, uključujući i sadašnjeg premijera Marijana Rahoja.

Vodeći list El Pais objavio je danas snimke navodnih rukom pisanih računa blagajnika Narodne partije između 1990. i 2008. gde se vidi da su među primaocima novca neki od glavnih zvaničnika partije. Novac su navodno plaćale razne firme preko blagajnika, od kojih je jedan bio Luis Barsenas.

Među onima koji su dobili novac, prema računima Barsenasa od 1997. je i Mariano Rahoj, sadašnji premijer i predsednik partije, uvek sa istom sumom u tromesečnim ili polugodišnjim uplatama od ukupno 25.200 evra godišnje, naveo je list.

Stranka je saopštila da "ne postoje tajni računi Narodne partije" i da su njene uplate liderima stranke i zaposlenim uvek bile legalne i prema poreskim propisima.

Ovaj izveštaj izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama u Španiji, gde se politički zvaničnici već suočavaju sa velikim gubitkom kredibiliteta u jeku krize koja potresa zemlju.
31 januar/siječanj 2013
31 januar/siječanj 2013

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
27.06.2015
TV serijal 'Perspektiva' o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED (National Endowment for Democracy) nakon petog ciklusa pravi ljetnu pauzu. U naredna dva mjeseca u kolažnim emisijama moći ćete vidjeti interesantne detalje sa snimanja Serijala u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. Producent je Mebius film iz Sarajeva.