Nedjelja, 01. maj/svibanj 2016, 00:35 CET

  Bruxelles upozorava na porast nasilnog ekstremizma u EU

  28.01.2013
  Europska povjerenica za unutarnje poslove Cecilia Malmstroem upozorila je  na porast nasilnog ekstremizma i pozvala zemlje članice Europske unije da se suprostave populizmu i demagoškoj propangandi  koji predstavljaju temelj za ideološko nasilje.

  " Od Drugog svjetskog rata ekstremističke i populističke snage nisu imale toliko utjecaja na nacionalne parlamente kao što ga imaju danas. Treba nam više europskih vođa koji će se suprotstaviti rastućem ekstremizmu. Moramo smoći hrabrosti kako bismo zaštitili naše zajedničke europske vrijednosti", rekla je povjerenica Malmstroem na konferenciji za novinare.

  "Nasilni ekstremizam predstavlja veliku prijetnju za sigurnost građana Europske unije. Terorističke prijetnje sada ne dolaze samo od organiziranih skupina, nego i od pojedinaca, koje je teže otkriti i čije je djelovanje teže predvidjeti", rekla je povjerenica.
  28 januar/siječanj 2013
  28 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.