Dostupni linkovi

Zukorlić: Vlasti Crne Gore dijele Bošnjake


Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić optužio je u petak uveče
crnogorske vlasti da rade na "raslojavanju" Bošnjaka u Crnoj Gori i poručio da od zvanične Podgorice očekuje "kvaliteteniji" odnos prema tom narodu koji je "suvlasnik Crne Gore".

Zukorlić je u intervjuu podgoričkoj Televiziji "Atlas" kazao da sve islamske zajednice u regionu "imaju problem s vlastima" i da je to slučaj i sa Islamskom zajenicom Crne Gore, čijem reisu Rifatu Fejziću zamjera što "previše vodi računa" o "tome šta misle" političari u Podgorici.

Poručio je da proces "formulisanja" islamske zajednice na Balkanu nije završen i ponovio da je njeno integrisanje "optimalno rješenje".

Zukorlić je kazao da crnogorska vlast ne poštuje sporazum o Sandžaku kao prekognaničnoj regiji, potpisan prije referenduma o državnom statusu Crne Gore 2006. godine. Ukazao je da je taj sporazum potpisan van Crne Gore i da ima "međunarodni" karakter.

Tezu o tome da crnogorske vlasti rade na "razbijanju bošnjačke nacije" argumentovao je popisom iz 2011. godine koji je omogućio da se građani nacionalno izjasne kao Bošnjaci i Muslimani.
XS
SM
MD
LG