Petak, 06. maj/svibanj 2016, 15:04 CET

  Sarajevo:Na tijelu akademika Redžića nema tragova nasilja

  22.01.2013
  Obdukcijom koju je izvršio sudski vještak, na tijelu Sulejmana Redžića, pronađenom jučer na području Lapišnice u kanjonu rijeke Miljacke, nisu pronađeni tragovi nasilja.Obdukciju tijela je na Institutu za sudsku medicinu u Sarajevu uradio vještak sudske medicine Hamza Žujo.

  "Nakon obdukcije, vještak se nije u konačnici izjasnio o tačnom uzroku smrti. Nakon što budu prikupljeni rezultati analiza vještačenja uzoraka koji su uzeti tokom obdukcije, vještak će se odrediti o uzroku smrti Sulejmana Redžića", kazao je za portal Klix.ba Mirza Hukeljić, tužilac Okružnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

  Hukeljić je rekao da na tijelu ne postoje nikakvi vidljivi tragovi koji bi ukazivali na smrt koja je nastala djelovanjem treće osobe.

  "Vještak nije našao nikakve vidljive povrede. Ali, budući da se još uvijek nije u konačnici izjasnio o uzroku smrti, ne mogu tvrditi ni jedno, ni drugo, ni treće", dodao je Hukeljić.

  Sarajevska policija je od 9. januara, kada je prijavljen nestanak, do juče tragala za nestalim akademikom, predsjednikom Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99, akademikom Sulejmanom Redžićem.

  Profesor Redžić je bio šef Katedre za ekologiju i zaštitu prirodne okoline na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, gdje je vodio i Centar za ekologiju i prirodne resurse.
  22 januar/siječanj 2013
  22 januar/siječanj 2013

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.