Srijeda, 02. septembar/rujan 2015, 04:25 CET

Hugo Chavez se osjeća bolje nakon operacije

25.12.2012
Predsjednik Venecuele Hugo Chavez uspješno se oporavlja nakon operacije kancera koju je imao početkom decembra.

Potpredsjednik Venecuele Nicolas Maduro izjavio je kako se Hugo Chavez u izvjesnoj mjeri već oporavio te da se pridigao na noge. On je juče na državnoj televiziji rekao kako je sa predsjednikom Chavezom telefonski razgovarao 20 minuta i da mu je Chavez potvrdio da se uspješno oporavlja. Maduro je dodao kako mu je Chavez dao upute oko formiranje budžeta za 2013. godinu.

Maduro je prvi venecuelanski službenik koji je sa Chavezom razgovarao nakon operacije kancera u predjelu karlične kosti. 

Chavez je u oktobru ove godine izabran za predsjednika Venecuele treći put. Zbog raka u predjelu karlične kosti do sada je operisan više puta. Posljednju operaciju prošao je 11. decembra ove godine na Kubi.
25 decembar/prosinac 2012
25 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
22.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.