Ponedjeljak, 30. novembar/studeni 2015, 12:37 CET

Putin: Ruski pasoš spreman za Depardjea

20.12.2012

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je spreman da Žeraru Depardjeu ponudi ruski pasoš i nazvao je tog francuskog glumca prijateljem.

"Ako Žerar zaista želi da se trajno nastani u Rusiji ili ruski pasoš, verujem da bismo pozitivno rešili njegov zahtev", rekao je Putin na konferenciji za novinare u Kremlju.

List "Mond" preneo je početkom sedmice da je Depardje rekao prijatelju da mu je "Putin već poslao pasoš", ali je portparol ruskog predsednika rekao AFP-u da se glumac "najverovatnije šalio".

Depardje je u nedelju zapretio da će se odreći francuskog pasoša i postati belgijski državljanin zbog poreza za bogate koje francuske vlasti nameravaju da nametnu.

Putin je, međutim, rekao da nije siguran da Depardje zaista želi da se odrekne francuskog državljanstva.

"Razumem kako se Žerar Depardje oseća ali, iako je sve to rekao, da se smatra Evropljaninom i građaninom sveta, pouzdano znam, pošto smo prijatelji, da sebe smatra Francuzem", rekao je Putin.
20 decembar/prosinac 2012
20 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.

Izbor urednika