Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 14:23 CET

  Putin: Ruski pasoš spreman za Depardjea

  20.12.2012

  Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je spreman da Žeraru Depardjeu ponudi ruski pasoš i nazvao je tog francuskog glumca prijateljem.

  "Ako Žerar zaista želi da se trajno nastani u Rusiji ili ruski pasoš, verujem da bismo pozitivno rešili njegov zahtev", rekao je Putin na konferenciji za novinare u Kremlju.

  List "Mond" preneo je početkom sedmice da je Depardje rekao prijatelju da mu je "Putin već poslao pasoš", ali je portparol ruskog predsednika rekao AFP-u da se glumac "najverovatnije šalio".

  Depardje je u nedelju zapretio da će se odreći francuskog pasoša i postati belgijski državljanin zbog poreza za bogate koje francuske vlasti nameravaju da nametnu.

  Putin je, međutim, rekao da nije siguran da Depardje zaista želi da se odrekne francuskog državljanstva.

  "Razumem kako se Žerar Depardje oseća ali, iako je sve to rekao, da se smatra Evropljaninom i građaninom sveta, pouzdano znam, pošto smo prijatelji, da sebe smatra Francuzem", rekao je Putin.
  20 decembar/prosinac 2012
  20 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.