Srijeda, 02. septembar/rujan 2015, 16:50 CET

Houra: "Prljavo kazalište" nije tražilo specijalno obezbjeđenje za koncert u Beogradu

13.12.2012
Frontmen Jasenko Houra izjavio je večeras da će hrvatski bend "Prljavo kazalište" na koncertu u Beogradu odsvirati i pesmu "Ruža hrvatska". 

"Set lista je set lista, koncert je postavljen. Ne znam zašto je ona jadna (pesma) toliko upitna", rekao je Houra za Radio-televiziju Vojvodine. 

Dodao je da "Prljavo kazalište" nije tražilo nikakvo specijalno obezbeđenje na koncertu u Beogradu 22. decembra, niti je grupa razmišljala da otkaže koncert. 

"U Beograd dolazimo iako znamo da, naročito sada nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima, ima onih koji baš ne bi voljeli da nas vide u Srbiji", kazao je Houra. 

Ocenio je da su "ljudi umorni" od prošlosti i ratova. 

"Prljavo kazalište" je poslednji put nastupilo u Srbiji pre 26 godina. Nakon Beograda, oni će marta iduće godine svirati i u Novom Sadu.
13 decembar/prosinac 2012
13 decembar/prosinac 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
Retrospektiva "Perspektive"i
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.08.2015
TV serijal Perspektiva o najosjetljivijim temama mladih na Balkanu, koji RSE emituje u saradnji sa NED, nakon petog ciklusa realizira ljetne epizode koje se bave analizom tema pokrenutim u Mostaru, Budvi, Sarajevu i Istočnom Sarajevu, Novom Sadu, te Banjaluci. U naredna dva mjeseca gledaćete najzanimljivije detalje sa snimanja i komentare mladih koji su učestvovali u projektu, moderatora, političkih analitičara, gledalaca. Producent je Mebius Film.