Subota, 06. februar/veljača 2016, 08:11 CET

  Liderima EU uručena Nobelova nagrada za mir

  10.12.2012

  Predsednici tri najvažnije institucije Evropske unije - Evropskog saveta Herman van Rompej, Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i Evropskog parlamenta Martin Šulc primili su danas u Oslu ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir.

  Predsedavajući Nobelovog komiteta Torbjorn Jagland je na rekao da u sadašnjoj ekonomskoj krizi "politički okvir na kojem se zasniva Unija sada važniji više nego ikada".

  "Moramo se držati zajedno, imamo kolektivnu odgovornost", rekao je Jagland, upozorivši na rizik od novog nacionalizma u Evropi.

  Okupljeni su aplauzom pozdravili lidere Francuske i Nemačke Fransoa Olanda i Angelu Merkel kada su ustali, držeći se za ruke.

  Svečanosti prisustvuje većina evropskih lidera, ali ne i britanski premijer Dejvid Kameron.

  Evropska unija je dobila Nobelovu nagradu za mir zbog "šestodecenijskog doprinosa unapređenju mira i pomirenja, demokratije i ljudskih prava u Evropi", naveo je Nobelov komitet u obrazloženju nagrade.
  10 decembar/prosinac 2012
  10 decembar/prosinac 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda - Bijeljinai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  31.01.2016
  Na više od 30 TV stanica u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj kreće nova sezona od 52 epizode “Perspektive” čija je središnja tema nasilje sa kojim se mladi suočavaju, tolerancija, ljudska prava. Serijal Perspektiva kreće sa drugom sezonom i ovo je prva epizoda desetog ciklusa koja govori o mladima Bijeljine. Voditelji i moderator je Marčelo. Serijal se emituje u saradnji sa The National Endowment for Democracy, producent je Mebius Film.