Utorak, 24. maj/svibanj 2016, 17:43 CET

  Vijesti

  EU produžava sankcije Siriji na još tri meseca

  28.11.2012
  Evropska unija (EU) produžiće sankcije Siriji na još tri meseca, kako bi ostavila mogućnost snabdevanje sirijskih pobunjenika neubojitom opremom, saopštile su u sredu diplomate u sedištu Unije u Briselu.

  Sankcije Siriji ističu 1. decembra i očekivalo se da će biti produžene na godinu dana, ali na pritisak zvaničnog Londona, one će biti produžene na još tri meseca, prenela je agencija Rojters.

  "Evropski zvaničnici postigli su saglasnost da obnove embargo na tri meseca, a ne 12 meseci, kako bi se omogućilo EU, da amandmanima na embargo, eventualno omoguće snabdevanje sirijskih pobunjenika delovima neubojite opreme, kao što su panciri", saopštila je portparol britanskog Forin ofisa.

  Sankcije EU prema Siriji uključuju i vizne zabrane i zamrzavanje sredstava pojedincima i preduzećima povezanim sa vlašću sirijskog predsednika Bašara al Asada kao i zabranu uvoza nafte iz Sirije i embargo na isporuku oružja toj zemlji, podseća Tanjug.
  28 novembar/studeni 2012
  28 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva" u Cazinu i Velikoj Kladuši (1. dio)i
  X
  22.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima u Velikoj Kladuši. Voditelj je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.