Utorak, 26. maj/svibanj 2015, 13:46 CET

EU produžava sankcije Siriji na još tri meseca

28.11.2012
Evropska unija (EU) produžiće sankcije Siriji na još tri meseca, kako bi ostavila mogućnost snabdevanje sirijskih pobunjenika neubojitom opremom, saopštile su u sredu diplomate u sedištu Unije u Briselu.

Sankcije Siriji ističu 1. decembra i očekivalo se da će biti produžene na godinu dana, ali na pritisak zvaničnog Londona, one će biti produžene na još tri meseca, prenela je agencija Rojters.

"Evropski zvaničnici postigli su saglasnost da obnove embargo na tri meseca, a ne 12 meseci, kako bi se omogućilo EU, da amandmanima na embargo, eventualno omoguće snabdevanje sirijskih pobunjenika delovima neubojite opreme, kao što su panciri", saopštila je portparol britanskog Forin ofisa.

Sankcije EU prema Siriji uključuju i vizne zabrane i zamrzavanje sredstava pojedincima i preduzećima povezanim sa vlašću sirijskog predsednika Bašara al Asada kao i zabranu uvoza nafte iz Sirije i embargo na isporuku oružja toj zemlji, podseća Tanjug.
28 novembar/studeni 2012
28 novembar/studeni 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.