Utorak, 01. decembar/prosinac 2015, 03:07 CET

Dačić: Srbija će nastaviti saradnju sa Hagom

25.11.2012
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedelju da je vojna akcija hrvatske vojske protiv srpskog naroda "Oluja" "jedan od najvećih zločina posle Drugog svetskog rata", koje je dovelo do proterivanja 200.000 ljudi i više hiljada ubijenih, ali je naveo da će saradnja sa Haškim sudom biti nastavljena.

Dačić je novinarima ispred Saborne crkve u kojoj je služen parastos srpskim žrtvama u ratovima devedesetih godina, rekao da je oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču "šamar i samoubistvo".

Dačić je ocenio da će odluka Haškog tribunala imati posledice na saradnju sa Hrvatskom, ali da će se bileteralni odnosi sa tom zemljom nastaviti.

"Saradnju sa Hrvatskom je najbolje opisati onako kako mi je to neko rekao u jednoj emisji kao 'hladni mir', imali smo u prošlosti hladni rat, a ovo je sada hladni mir", rekao je Dačić.
25 novembar/studeni 2012
25 novembar/studeni 2012

Kalendar

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Prva epizoda - Ulcinji
|| 0:00:00
...  
 
X
29.11.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je prva epizoda devetog ciklusa Serijala koja govori o mladima Ulcinja. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.