Četvrtak, 05. maj/svibanj 2016, 06:48 CET

  Dačić: Srbija će nastaviti saradnju sa Hagom

  25.11.2012
  Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u nedelju da je vojna akcija hrvatske vojske protiv srpskog naroda "Oluja" "jedan od najvećih zločina posle Drugog svetskog rata", koje je dovelo do proterivanja 200.000 ljudi i više hiljada ubijenih, ali je naveo da će saradnja sa Haškim sudom biti nastavljena.

  Dačić je novinarima ispred Saborne crkve u kojoj je služen parastos srpskim žrtvama u ratovima devedesetih godina, rekao da je oslobađajuća presuda Haškog tribunala hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču "šamar i samoubistvo".

  Dačić je ocenio da će odluka Haškog tribunala imati posledice na saradnju sa Hrvatskom, ali da će se bileteralni odnosi sa tom zemljom nastaviti.

  "Saradnju sa Hrvatskom je najbolje opisati onako kako mi je to neko rekao u jednoj emisji kao 'hladni mir', imali smo u prošlosti hladni rat, a ovo je sada hladni mir", rekao je Dačić.
  25 novembar/studeni 2012
  25 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.