Dostupni linkovi

16 povređenih u eksploziji u Tel Avivu



Najamnje 16 ljudi je ranjeno u snažnoj eksploziji u autobusu u Tel Avivu, dan nakon što nisu urodili plodom napori na uspostavljanju primirja između Izraela i Hamasa.

Izraelska policija je odmah saopštila da se radi o terorističkom napadu i da je od 16 ranjenih, "troje u ozbiljnom stanju".

Portparol policije Luba Samri je precizirala da se eksplozija dogodila u trenutku kada je autobus bio u ulici Šaul Hamaleh, dodavši da pozadina i okolnosti incidenta nisu još jasne.

Drugi policijski portparol Miki Rozenfeld kazao je da je to udar u srcu grada i da je okolno područje zatvoreno dok se traže osumnjičeni napadaci.

„U ovom trneutku tražimo da vidimo šta je uzrok eksplozije“, rekao je on, nagovestivši da je moguće da je uzrok naprava ostavljena u autobusu ili koju je uneo putnik.

Do incidenta je došlo u trenutku povećanih napetosti. Izraelske snage su nastavile napade na Gazu, uključujući sedište Hamasove vlade. Istovremeno, palestinski militanti ispaljuju rakete na Izrael.

U međuvremenu, u ovaj region su stigli generalni sekretar UN Ban ki Mun i američka državna sekretarka Hilari Klinton u pokušaju da se uspostavi primirje.
XS
SM
MD
LG