Subota, 30. april/travanj 2016, 01:34 CET

  Rompej će danas iznijeti novi prijedlog budžeta

  20.11.2012
  Predsjednik Savjeta EU Herman Van Rompej iznijeće nove prijedloge za sporni dugoročni budžet evropskog bloka u nadi da predstojeći samit u Briselu neće biti okončan neuspjehom.

  Kiparski ministar za Evropu Andreas Mavrojianis rekao je da je na radnoj večeri na kojoj su bili Van Rompej i evropski ministri bilo "konstruktivne razmijene mišljenja" što ukazuje na to da su sve zemlje članice izrazile spremnost  za  postizanje dogovora.

  Mavrojianis, čija je zemlja trenutno na čelu EU, rekao je da će Van Rompej iznijeti novi prijedlog "u koji će biti uzet u obzir doprinos zemalja članica".

  "Prema mom mišljenju, Van Rompej vjeruje da nije daleko od `zone prizemljenja`. Vjerujemo da je dogovor moguć. Svi moramo učiniti taj dodatni korak", rekao je Mavrojianis.

  Velika Britanija zahtijeva zamrzavanja budžeta EU za period od 2014. do 2020. godine.Detalji o dugoročnom budžetu treba da budu završeni na dvodnevnom samitu lidera EU u Briselu, koji počinje u četvrtak, 22. novembra.

  Van Rompej će održati bilateralne razgovore prije početka samita za koji mnogi smatraju da će se produžiti i na vikend.
  20 novembar/studeni 2012
  20 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.