Nedjelja, 24. maj/svibanj 2015, 11:13 CET

Gradnja gasovoda 'Južni tok' kroz Srbiju počinje 20. decembra

17.11.2012
Izgradnja gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju počeće oko 20. decembra, a njegove dionice mogle bi zajedno da grade njemačke i srpske kompanije, najavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović je naveo da rukovodstvo "Srbijagasa" već razgovara sa nekim njemačkim kompanijama, poput "Simensa", o opremanju i izgradnji "Južnog toka" kroz Srbiju.

On je prije sastanka sa ambasadorom Njemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom rekao da "Srbijagas" ima odlične kontakte sa njemačkim energetskim kompanijama i dodao da se ovih dana očekuje i realizacija Finansijskog aramnžmana sa Dojče bankom, prenose beogradski mediji.

Ambasador Vilhelm rekao je da očekuje da će njemačke kompanije moći da sarađuju sa domaćim firmama na izgradnji "Južnog toka" kroz Srbiju.

Izvršni direktor "Gasproma" Aleksej Miler potvrdio je ove sedmice da će izgradnja "Južnog toka" početi 7. decembra i da će prve količine ruskog gasa poteći u zapadnu Evropu 2015. godine.

Kalendar

Posljednje vijesti

Konkurs (do 31. maja)

Za mlade novinare sa Balkana

Stipendija "Jiri Dienstbier" za 2015-16

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Novi Sadi
|| 0:00:00
...  
🔇
X
23.05.2015
RSE u saradnji sa The National Endowment for Democracy (NED) emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda četvrtog ciklusa Serijala koja govori o mladima iz Novog Sada. Srednjoškolci ovog grada Srbije razgovaraju o toleranciji, odnosu prema drugom i drugačijem, porodici i školi. Voditelj i moderator je Marchelo, poznati beogradski muzičar i pisac. Producent je Mebius film iz Sarajeva.