Petak, 29. april/travanj 2016, 19:54 CET

  Gradnja gasovoda 'Južni tok' kroz Srbiju počinje 20. decembra

  17.11.2012
  Izgradnja gasovoda "Južni tok" kroz Srbiju počeće oko 20. decembra, a njegove dionice mogle bi zajedno da grade njemačke i srpske kompanije, najavio je generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

  Bajatović je naveo da rukovodstvo "Srbijagasa" već razgovara sa nekim njemačkim kompanijama, poput "Simensa", o opremanju i izgradnji "Južnog toka" kroz Srbiju.

  On je prije sastanka sa ambasadorom Njemačke u Srbiji Hajncom Vilhelmom rekao da "Srbijagas" ima odlične kontakte sa njemačkim energetskim kompanijama i dodao da se ovih dana očekuje i realizacija Finansijskog aramnžmana sa Dojče bankom, prenose beogradski mediji.

  Ambasador Vilhelm rekao je da očekuje da će njemačke kompanije moći da sarađuju sa domaćim firmama na izgradnji "Južnog toka" kroz Srbiju.

  Izvršni direktor "Gasproma" Aleksej Miler potvrdio je ove sedmice da će izgradnja "Južnog toka" početi 7. decembra i da će prve količine ruskog gasa poteći u zapadnu Evropu 2015. godine.

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.