Petak, 06. maj/svibanj 2016, 01:49 CET

  Netanjahu: Izrael spreman da proširi svoje akcije protiv Gaze

  14.11.2012
  Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je izjavio u sredu uveče da se vojska njegove zemlje sprema da proširi svoje akcije protiv palestinske organizacije Hamas u Pojasu Gaze.

  Netanjahu je rekao da Izrael ne može da toleriše kontinuirane raketne napada na svoje građane, i to je njegov prvi komentar pošto je ubijen komandant vojnog krila organizacije Hamas.

  Prema Netanjahuovim rečima, Izrael je "spreman da proširi operaciju", prenosi Beta.

  Pre toga, izraleska vojska je saopštila da bi se operacija mogla proširiti uključivanjem kopnenog napada. Ona je takođe rekla da je njen protivvazdušni sistem "čelična kupola" presreo 13 projektila poslatih sa teritorije Gaze. Izraelski mediji javljaju da su rakete oborene iznad grada Beršeba.

  Izraelski ministar odbrane Ehud Barak je izjavio da su akcije u Gazi daleko od toga da su okončane. Prema njegovim rečima, vazdušni udari su Hamasu već naneli veliku štetu, uništivši najveći deo lansirnih postrojenja sa raketama dalekog dometa.
  14 novembar/studeni 2012
  14 novembar/studeni 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Druga epizoda – Podgoricai
  X
  01.05.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.