Subota, 30. april/travanj 2016, 05:20 CET

  Egipat: Vojska ubrzava okončanje parlamentarnih izbora

  02.01.2012

  Egipatske vojne vlasti odlučile su u nedjelju da ubrzaju okončanje parlamentarnih izbora, pod sve većim pritiskom da što prije predaju vlast civilnoj upravi. Konačno glasanje za gornji dom parlamenta biće održano 22. februara umjesto 12. marta, kao što je prvobitno planirano, a prvo zasjedanje zakazano je za 28. februar, navelo je u saopćenju egipatsko vojno vijeće, prenosi Reuters.

  Drugi krug izbora za donji dom parlamenta održan je 21. decembra, a ovaj dio troetapnog glasanja obavljen je uglavnom u ruralnim oblastima. U prvom dijelu glasanja najviše poslaničkih mjesta osvojilo je Muslimansko bratstvo, najorganizovanija, a pod vladom Hosni Mubaraka zabranjena partija.

  Drugi krug izbora održan je u atmosferi napetosti zbog nedavnih sukoba s vojskom od koje demonstranti traže brži prenos vlasti na civilne strukture.
  02 januar/siječanj 2012
  02 januar/siječanj 2012

  Kalendar

  Novi serijal RSE
  Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
  "Perspektiva": Prva epizoda – Podgoricai
  || 0:00:00
  ...  
   
  X
  24.04.2016
  RSE u saradnji sa NED emituje TV serijal o omladini i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. U novom ciklusu Serijala razgovaramo sa mladima Podgorice. Voditelj je Marčelo. Producent je Mebius film iz Sarajeva.