Četvrtak, 02. april/travanj 2015, 08:33 CET

Vijesti

Egipat: Vojska ubrzava okončanje parlamentarnih izbora

02.01.2012

Egipatske vojne vlasti odlučile su u nedjelju da ubrzaju okončanje parlamentarnih izbora, pod sve većim pritiskom da što prije predaju vlast civilnoj upravi. Konačno glasanje za gornji dom parlamenta biće održano 22. februara umjesto 12. marta, kao što je prvobitno planirano, a prvo zasjedanje zakazano je za 28. februar, navelo je u saopćenju egipatsko vojno vijeće, prenosi Reuters.

Drugi krug izbora za donji dom parlamenta održan je 21. decembra, a ovaj dio troetapnog glasanja obavljen je uglavnom u ruralnim oblastima. U prvom dijelu glasanja najviše poslaničkih mjesta osvojilo je Muslimansko bratstvo, najorganizovanija, a pod vladom Hosni Mubaraka zabranjena partija.

Drugi krug izbora održan je u atmosferi napetosti zbog nedavnih sukoba s vojskom od koje demonstranti traže brži prenos vlasti na civilne strukture.
02 januar/siječanj 2012
02 januar/siječanj 2012

Kalendar

Posljednje vijesti

Novi serijal RSE
Vaš JavaScript je isključen ili imate staru verziju Adobe Flash Player-a. Preuzmite posljednju verziju Flash Player-a.
"Perspektiva": Četvrta epizoda - Budvai
|| 0:00:00
...  
🔇
X
29.03.2015
RSE u saradnji sa NED (The National Endowment for Democracy) emituje jednogodišnji TV serijal o mladima i najosjetljivijim društvenim temama na Balkanu. Ovo je četvrta i posljednja epizoda koja govori o mladima iz Budve. Voditelj i moderator je Edo Maajka. Producent je Mebius film iz Sarajeva.