Dostupni linkovi

Tači: Imamo saglasnost međunarodnih faktora


Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da institucije Kosova uz saglasnost međunarodnih faktora sutra počinju raspoređivanje pripadnika svoje policije i carine na granične prelaze Jarinje i Brnjak prema Srbiji.

"Sutra policajci i carinici Republike Kosovo zajedno sa Euleksom i NATO-om počeće ostvarivanje operacionalnog plana za punu funkcionalizaciju graničnih prelaza", rekao je Tači na konferenciji za novinare u Prištini.

"Operacionalni plan je sačinila Vlada Kosova uz punu koordinaciju i podršku SAD, EU, NATO-a i Euleksa, i sada je i javno dobio podršku svih relevantnih međunarodnih faktora", istakao je Tači.

"Kao premijer Republike Kosovo kažem vam da se nećemo povući. Pozivam vas na razumevanje, saradnju i poverenje u institucije Republike Kosovo i usku saradnju s međunarodnom zajednicom", poručio je Tači.

On je pozvao građane da sačuvaju mir i istakao da sutrašnje aktivnosti na severu nisu uperene ni protiv jedne nacionalne zajednice.

"Na severu nema sukoba vlade i građana. U sukobu je pravda s nepravdom, zakon sa nezakonitošću, konfliktna prošlost s budučnošću u miru", ocenio je Tači.
XS
SM
MD
LG