Dostupni linkovi

Predstavnici Srba: Raspoređivanje kosovskih carinika neprihvatljivo


Predstavnici Srba na severu Kosova ocenili su danas da je "neprihvatljivo" raspoređivanje kosovskih carinika na granične prelaze Brnjak i Jarinje, koje je najavio kosovski premijer Hašim Tači.

Oni su ukazali da će se Srbi "na miran i demokratski način suprotstaviti" toj odluci, a nisu isključili ni mogućnost ponovnog postavljanja barikada.

Jedan od predstavnika Srba sa severa Radenko Nedeljković rekao je agenciji Beta da je raspoređivnaje carinika Kosova na prelaze Brnjak i Jarinje "apsolutno neprihvatljivo".

"Srbi sa severa Kosova će se na miran i demokratski način suprotstaviti njihovom dolasku. Treba prihvatiti i blokade i barikade kao jedan od legitiminih i legalnih sredstava za miran otpor svemu što dolazi iz Prištine", kazao je Nedeljković.

Predstavnik Krstimir Pantić rekao je agenciji Beta da je Tačijeva izjava još jedna u nizu "provokacija" Prištine, da bi se, kako smatra, destabilizovao sever Kosova.

On je dodao da očekuje da Vlada Srbije učini sve da bi se sprečili potezi Prištine.

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da će sporazum o carinskim pečatima početi da se primenjuje od 16. septembra i da će tada na prelaze Jarinje i Brnjak biti raspoređeni kosovski carinici, granična policija i pripadnici Euleksa.
XS
SM
MD
LG