Dostupni linkovi

Britanski parlament zasijeda zbog nemira


Zbog višednevnog nasilja u nekoliko engleskih gradova, danas zasijeda britanski parlament.Premijer Dejvid Kameron pozvao je poslanike da prekinu ljetnju pauzu kako bi razmotrili situaciju u zemlji.

Sjednica će početi u 12.30 sati po srednjeevropskom vremenu, a prvo će zasijedati donji, a zatim gornji dom, objavljeno je na vebsajtu britanskog parlamenta.

Kameron je jutros održao i treći sastanak vladinog kriznog tima vlade COBRA na kojem jerasprvljano o nasilju na ulicama uoči davanja saopštenja pred parlamentom o nemirima u kojima je do sada uhapšeno više od 1100 ljudi , samo u Londonu oko 850.

Očekuje se da će Kameron danas saopštiti i detalje o pružanju finansijske pomoći za ljude koji su u neredima izgubili domove i radnje, dok je na desetine hiljada Britanaca potpisalo on line peticiju kojom se poziva da se pljačkašima i učesnicima nereda ukine socijalna pomoć.

Ulice britanskih gradova prošle noći su u velikoj meri bile mirne, nakon četvorodnevnog nasilja i pljački zbog kojih su angažovane jake policijske snage, a Kameron upozorio da će se upotrebiti sva potrebna sredstva kako bi se ponovo uspostavio mir
XS
SM
MD
LG