Dostupni linkovi

Užice: Virus gripa ubio jednu osobu


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Jedna osoba iz Užica preminula je od posledica infekcije virusom gripa AH1 i AH3. Još jedan pacijent je u teškom stanju zbog posledica komplikacija ovog tipa gripa. Reč je o sezonskom grupu, koji je proizveo neuobičajene reakcije, utoliko više, što je reč o relativno mladim pacijentima.

Komisija za sprečavanje i suzbijanje bolničkih infekcija Opšte bolnice u Užicu oglasila se saopštenje u kome stoji:

„U Opštoj bolnici Užice za sada nema sumnje na epidemijsko javljanje respiratornih bolničkih infekcija. Preduzimaju se sve mere za sprečavanje širenja respiratornih infekcija u zdravstvenim ustanovama”.

Kako saznaje RSE pacijent iz Užica koji je preminuo na VMA u Beogradu, imao je 34 godine i u trenutku kada je primljen u užičku bolnicu nije bolovao od druge bolesti.

Direktorka užičkog Zavoda za javno zdravljhe, Biljan Mijović kaže da u je u Zlatibirskom okrugu Zavod za javno zdravlje potvrdio je prisustvo virusa AH3 i AH1.

“Poseban problem je činjenica da dolazi do pneumonija kao komplikacija virusne infekcije i što virus AH1 najščešće pogađa mlade ljude. Neophdno je odmah potražiti pomoć lekara,“ rekla je dr Mijović.

XS
SM
MD
LG