Dostupni linkovi

Tadićeva najbolja privatizacija: Umesto plata, paštete


Novi Sad, ilustrativna fotografija
Novi Sad, ilustrativna fotografija
Umesto plate - paštete. Radnici novosadskog Neobusa su umesto zaostalih zarada dobili paket prehrambenih i higijenskih proizvoda. Predsednik sindikata Milan Šuštum objašnjava da već osam meseci radnici pokušavaju da dobiju svoj zarađeni novac.

„Mi samo tražimo da primimo naše plate i da radimo i dalje. Radnici su nezadovoljni i na ivici su egzistencije. Oni dolaze u firmu da štrajkuju. Mi smo nekoliko puta poslali mejl vlasniku, ali se uopštne ne javlja. Hteli smo da čujemo šta on misli o Neobusu i o radnicima. Tražimo pomoć od Vlade Vojvodine i od grada Novog Sada. Ako je mogao gradonačelnik Beograda Dragan Đilas da spasi PKB, zašto ne bi mogli i ovi da spase našu firmu?“, postavlja pitanje Šuštum.

Pokrajinski sekretar za rad i zapošljavanje, Miroslav Vasin je uspeo da obezbedi overu zdravstvenih knjižica i pakete, a obećao je radnicima da će izdejstvovati i isplatu. Dok se čeka pomoć od pokrajinske vlade, radnici su očajni.

„Pre tri godine ovde je bio tadašnji predsednik Boris Tadić, dao je izjavu da je ova najbolja privatizacija u Novom Sadu. Šta imamo sada? Žutu kesu sa paštetama“, kaže jedan od štrajkača.

Neobus je u minusu za oko 4,5 miliona evra. Zbog takve situacije u preduzeću, većinski vlasnik želi da proda svoj udeo od 86 odsto akcija.

Većinski vlasnik ovog preduzeća je saudijski preduzetnik Ala Magrabi Mohamedali koji je prema našim saznanjima trenutno na godišnjem odmoru u Kanu.
XS
SM
MD
LG