Dostupni linkovi

Vučić i Nikolić usaglasili mjere oko revizije presude protiv Srbije


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić usaglasili su mjere i poteze po pitanju revizije presude po tužbi protiv Srbije, koju je najavio član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U zajedničkom saopštenju predsjednika i premijera Srbije navodi se da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko-bezbjednosnoj situaciji u Srbiji i okruženju, saglasivši se da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva.

"Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbegavanje krize najširih razmera, prioritetni su zadaci i predsednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Predsjednik Srbije i premijer usaglasili su mjere i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom prijedloga za članstvo Kosova u UNESCO i Vijeće Evrope.

Dogovoreno je dnevno koordinisanje o ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju.

Nikolić i Vučić razgovarali su i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Oni su svoju dosadašnju saradnju ocijenili kao važnu, značajnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti.

XS
SM
MD
LG