Dostupni linkovi

Crna Gora: 16 Rumuna poginulo, 30 povrijeđeno nakon izlijetanja autobusa


Morača
Morača

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju kod manastira Morača poginulo je 15 rumunjskih građana, dok je oko 30 povrijeđenih, kazao je ambasador Rumunije u Crnoj Gori Mihail Florovič.

On je novinarima ispred Kliničkog centra u Podgorici kazao da je u nesreći učestvovao autobus rumunskog auto-prevoznika.

Kako je agenciji MINA saopštila savjetnica za odnose s javnošću Uprave policije Tamara Popović, nesreća se dogodila oko 17 sati u blizini Manastira Morača, na mostu zvanom Grlo.

Autobus se zaustavio u provaliji, na 30 do 40 metara od puta.


Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da je u nesreći poginulo najmanje 13 osoba.

Načelnik Urgentnog centra Vladimir Dobričanin kazao je da je u Klinički centar Crne Gore do 19 sati i 30 minuta primljeno 30 povrijeđenih i jedna poginula osoba.

On novinarima ispred Kliničkog centra (KC) nije mogao dati detaljnije informacije o stanju povrijeđenih, ali je naveo da se uglavnom radi o težim povredama.

Autobus koji je danas oko 17 sati sletio u kanjon kod manastira Morača, bio je rumunskih registarskih oznaka, saopšteno je agenciji MINA iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Navodi se da je u autobusu bilo 46 putnika i da je u Crnu Goru ušao oko 15 sati na graničnom prelazu Dobrakovo, kod Bijelog Polja.

Povrijeđene je u nedjelju navečer posjetio i crnogorski premijer Milo Đukanović.

XS
SM
MD
LG