Dostupni linkovi

Petostruko ubistvo šokiralo Makedonce


Policija na mestu gde su pronađena tela, 13. april 2012.
Policija na mestu gde su pronađena tela, 13. april 2012.
Marija Tumanovska

Makedonska policija u petak je zvanično potvrdila da je u četvrtak oko 22 sata i 30 minuta pronađeno petoro mrtvih u blizini skopskog sela Smilkovci.

Po nalogu istražnog sudije, tim MUP-a izvršio je uvid na mestu incidenta, pronašao čaure oko žrtava i potvrdio prostrelne rane po njihovim telima.

Prema prvim informacijama, radi se o četvoro osoba starosti oko 20 godina i jednoj koja je imala oko 45 godina.

Inspekcija kriminalističke policije, javni tužilac, istražni sudija i forenzičkih timovi završili su uviđaj u petak ujutro, nakon čega su tela prebačena u Institut za sudsku medicinu, gde se radi obdukcija tela.

(FOTOGALERIJA: Protest zbog petostrukog ubistva u Smilkovcima)



Prema rečima očevidaca, ubijeni mladići su sa dva automobila išli na pecanje u blizini veštačkog jezera kod sela Smilkovci. Još uvek je nepoznato šta se u međuvremenu desilo i ko je pucao na njih.

Stanovnici sela Radišani i Creševo, odakle su žrtve, blokirali su put ka mestu gde se desio zločin. Protestiraju zbog, kako kažu, šutnje policije oko počinitelja petostrukog ubojstva. Veliko policijsko obezbeđnje prisutno je u tom delu grada.

MUP je saopštio da ja poduzeo sve potrebne mere kako bi se utvrdio identitet žrtava i razlozi ubistva, te obećao da će u potpunosti rasvetliti ovaj slučaj.

Istovremeno, Makedonska policija apeluje do medije i građane da se uzdrže od spekulacija i podgrijavanja međuetničkih tenzija.
XS
SM
MD
LG