Dostupni linkovi

Lucija Zaninović osvojila bronzu u tekvandou


Lucija Zaninović
Lucija Zaninović
Hrvatska predstavnica u teakwandou u kategoriji do 49 kg Lucija Zaninović osvojila je u srijedu brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu.

Zaninović je u borbi za brončanu medalju svladala Meksikanku Jannet Alegriju sa 6-5 (1-4, 3-0, 1-1; 1-0) "zlatnim bodom" u produžetku.

Lucija je medalju osvojila udarcem nogom u prsa nakon minute i 19 sekundi borbe u produžetku.

Iako u svojoj kolekciji medalja ima dva naslova europske prvakinje, ovo je najveći uspjeh u karijeri 25-godišnje Splićanke.

"Presretna sam, medalja je u džepu. Ne mogu biti nego presretna. Bilo je teško, vjerojatno su svi zbog mene dobili par sijedih dlaka. Sorry", rekla je Zaninović.

"Loše sam otvorila borbu za broncu, ali stisnula sam, željela sam pobjedu više nego išta i to se pokazalo i više nego uspješno. Europsko zlato se ne može usporediti s olimpijskom medaljom, drago mi je da sam nagradila svoj trud u posljednjih 10 godina", izjavila je Zaninović.

U četvrtak će u kategoriji do 57kg nastupiti i njena sestra blizanka Ana Zaninović.

Medalja Lucije Zaninović treća je hrvatska u Londonu, nakon dva zlata i srebra.

Ovo je treća olimpijska medalja u taekwondou za Hrvatsku i treća brončana. Prije četiri godine do bronci su stigle Martina Zubčić (do 57kg) i Sandra Šarić (do 67kg).
XS
SM
MD
LG