Dostupni linkovi

Tramp obećava da će biti predsednik svih Amerikanaca

Kandidat republikanaca Donald Tramp pobedio je na izborima za 45. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. Tramp je dobio većinu u većini ključnih država, uključujući Floridu i Ohajo, dok je u Virdžiniji i Koloradu pobedila Klinton.

  • Republikanski kandidat Donald Tramp osvojio je 276 elektorskih glasova koji su mu omogućili izbornu pobedu na predsedničkim izborima u SAD;

  • U prvom javnom obraćanju nakon izborne pobede Donald Tramp poručio da će "obnoviti naciju i američki san". "Sada je vreme da se ujedinimo kao jedan, jedinstven narod", poručio je Tramp.

  • Donald Tramp rekao da mu je Hilari Klinton ​čestitala izbornu pobedu preko telefona;

  • Republikanci će zadržati većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu.
19:00 8.11.2016.

U Američkoj ambasadi u Beogradu sve spremno za praćenje rezultata izbora

19:19 8.11.2016.

Kome daju prednost istraživanja?

Prema anketi koju su sproveli Rojters i agencija Ipsos, Hilari Klinton važi za favorita i ima veće šanse da pobedi Donalda Trampa. Prema ovim podacima, Klintoova bi mogla osvojiti glasove 303 elektora od 270 koliko je potrebno, dok bi Trampu pripalo 235 elektorskih glasova.

19:25 8.11.2016.

Ambasada SAD u Sarajevu spremno dočekuje izbornu noć

19:32 8.11.2016.

Bugajski za RSE: Dva nepopularna kandidata

Januš Bugajski iz Centra za strateške i međunarodne studije u Vašingotnu kaže za naš program da smo videli "kampanju sa dva nepoplarna kandidata, sa puno ličnih napada, uglavnom od strane Donalda Trampa, i da nije dovoljno pažnje posvećemo pitanjima njihovih politika.

Učitajte više sadržaja...

XS
SM
MD
LG