Dostupni linkovi

Obožavaoci se opraštaju od glumca Filipa Simora Hofmana


Filip Simor Hofman
Filip Simor Hofman
Obožavaoci glumca Filipa Simora Hofmana postavljaju cveće ispred zgrade u Njujorku, gde je pronađeno telo slavnog umetnika. On nije bio klasična holivudska zvezda, prepoznatljiva po ispeglanom licu ili perfektnoj građi. Njegova karijera obeležena je nizom maestralnih uloga što ga je svrstalo na listu, sve kraću, onih glumaca koje se pamte upravo po onome što su odigrali, a ne po blještavilu koje ih prati. Zbog toga način na koji je otišao ovaj izuzetni glumac, dobitnik Oskara i mnogih drugih nagrada čini se još tužnijim.

Blicevi fotoreportera ispratili su telo na nosilima, umotano u crni celofan, koje policajci iznose iz njujorške zgrade. Na vest o smrti glumca u 46-oj godini života, ispred zgrade u kojoj je živeo, pojavili su se obožavoci, ne skrivajući potrešenost:

“Bila sam šokirana. Plakala sam. Zaista sam se uznemirila. Neko tako poseban i talentovan nas je upravo napustio. Nisam znala šta da uradim ili kako da se osećam, pa sam odlučila da dođem ovde i iskažem svoje poštovanje. Za njega nema zamene. On je zaista bio legenda”, kazala je za Rojters jedna Njujorčanka.

Filip Simor Hofman nije skrivao svoju zavisnost. Posle apstinencije od 23 godine u intervjuima prošle godine je priznao da je poklekao i da ima problema sa heroinom zbog čega se i prijavio na rehabilitaciju. Njegov prijatelj, umetnik, Bil Vajman je ispričao: “Dugo je apstinirao. Govorio je da je čist barem dve decenije. Ali ponovilo se prošle godine. Mislim da je počeo da zloupotrebljava tablete”.

Tužan kraj za neverovatnog glumca i oca troje dece, čije je beživotno telo, kako prenose mediji, pronađeno u kupatilu sa iglom zabodenom u ruku.

Jutro nakon, njegove kolege. Kevin Spejsi poručuje “neopisiv gubitak za film, pozorišete i sve koji ga poznaju”, a Džef Bridžis da je otišao “pravi glumački genije”. Kevin Bejkon konstatuje: “Veliki gubitak. Bio je izuzetan talenat”.

Kevin Kostner konstatuje da, na žalost, nikada nećemo saznati šta je Hofman još mogao uraditi: “Ali ostao nam je njegov rad kao zaostavština, a to mnogo govori. Njujork ga je pronašao prvi kroz pozorište, a mi ostali smo njegov talenat gledali na velikom platnu".

Zvezda filmova Filipa Tomasa Andersona: “Noći bugija”, “Magnolija” i “The master”, maestralan u tandemu sa Meril Strip u drami “Sumnja”, jednako brilijantan u manjim i altenativnim filmovima poput “The Savages”, sjajno uvrnt u “Velikom Lebovskom”, ali od Američke filmske akademije prepoznat 2005. godine kada je dobio i Oskara za fantastičnu transformaciju istinitoj priči o ekscentrično piscu Trumanu Kapotiju.

XS
SM
MD
LG