Dostupni linkovi

Lažna dojava o bombi u zgradi Vlade RS


Policijska vozila ispred zgrade Vlade RS, 20. januar 2013.
Policijska vozila ispred zgrade Vlade RS, 20. januar 2013.
Policiji u Banjaluci prijavljeno je u nedjelju da se u zgradi Vlade Republike Srpske nalazi bomba, a nakon pregleda zgrade utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi. Istraga je u toku.
Inače, u zgradi Vlade RS u 15 časova počeo je sastanak premijera Aleksandra Džombića i resornih ministara, kao predsjednice Saveza sindikata RS, Ranke Mišić, i predstavnika granskih sindikata.

Predstavnici sindikata obrazovanja, uprave, pravosuđa i policije najavili su štrajk za 21. januar protiv najavljenog smanjenja plata za deset odsto.

Nastava u drugom polugodištu za 98.828 učenika osnovnih i 49.490 učenika srednjih škola počinje 21. januara, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske. Iz Ministarstva poručuju da je, ukoliko u pojedinim školama radnici najave stupanje u štrajk, dužnost direktora škola je da obezbijede minimum procesa rada.

„U ovoj delikatnoj situaciji Ministarstvo vjeruje da će prosvjetni radnici koji su bezbroj puta pokazali posvećenost svom pozivu odlučiti u interesu učenika“, navodi se u saopštenju

XS
SM
MD
LG