Dostupni linkovi

Bazar kulture u Bihaću


U organizaciji Kulturnog centra u Bihaću je u utorak održan 'Bazar kulture i umjetnosti'. Događaj je ovo koji ima za cilj obogatiti kulturni život stanovnika grada na Uni između dvije najznačajnije manifestacije – 'Bihaćko ljeto' i 'Ulicom Bišća'.

Ovdašnji umjetnici, od glumaca i muzičara do slikara i književnika, predstavili su se i družili sa građanima svih generacija.

Miks različitih kulturnih događanja, koji se istovremeno dešavao na nekoliko lokacija u samom gradskom središtu, izazvao je oduševljenje Bišćana koji su uživali u ponuđenim sadržajima, lagano se šetajući od jedne do druge lokacije, uz tople napitke i slastice koje su priredili ovdašnji ugostitelji.

"Svaka kulturna manifestacija koja se odvija u našem divnom gradu mene čini sretnom sugrađankom."

"Fantastično. Vraća me u mladost."

„Fino, nek' se nešto dešava. I onako nam je tmurno. S vremena na vrijeme – neka.“

„Divno je kad se ovakve stvari dešavaju“ - samo su neki od komentara raspoloženih građana.

Upravo zbog pozitivnih reakcija i oduševljenja građana, nakon prošlogodišnjeg sličnog sadržaja koji je bio uvertira za manifestaciju 'Ulicom Bišća', Kulturni centar odlučio se za organizaciju prvog 'Bazara kulture i umjetnosti', kao zasebnog sadržaja kojim će obogatiti kulturni život grada na Uni.

"Ovo je prvi 'Bazar kulture i umjetnosti'. Poslije ćemo napraviti analizu da bi naredni bio još bolji, širi i kvalitetniji", ističe Mujaga Dedić, direktor Kulturnog centra.

Podršku manifestaciji pružili su i ovdašnji ugostitelji.

„Ovaj prvi 'Bazar kulture i umjetnosti' propratili smo našim tradicionalnim slasticama i toplim napitcima", kaže Zerina Junuzović, predsjednica Udruženja ugostitelja Una iz Bihaća.

"To je bogatstvo koje grad ima. Mi smo univerzitetski grad i imamo oko 6.000 studenata. Zato ovakve i slične manifestacije trebamo imati u gradu Bihaću", kaže bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević.

XS
SM
MD
LG