Dostupni linkovi

Šešeljevi radikali smenili naprednjake u Arilju


Milan Nikolić
Milan Nikolić

Na poslednjoj sednici Skupštine opštine Arilje, prekomponovana je vlast, smenjen je dosadašnji predsednik opštine, naprednjak Zoran Todorović, a izabran je Milan Nikolić, iz Srpske radikalne stranke.

Umesto Svetislava Petrovića iz SPS-a, za novog predsednika Skupštine izabran je Miroslav Milivojević iz Pokreta radnika i seljaka, a smenjeni su i članovi Opštinskog veća i izabrani novi.

Od ukupno 34 odbornika, nova skupštinska većina ima 18 odbornika, tačno onoliko koliko je imala i prethodna koalicija. Do smene vlasti došlo je zbog bahatog ponašanja prethodne vlasti, načina na koji su trošene pare iz opštinskog budžeta i načina korišćenja službenih vozila, a sednice skupštine su trajale i po 13 časova, bez potrebe.

Zbog toga se deo odbornika organizovao kako bi pokušao da poboljša stanje i smenio je lokalnu vlast i to u skladu sa Statutom opštine, rekao je novi predsednik, radikal Milan Nikolić.

"Nadamo se da ćemo pokazati da može makar malo bolje da se radi nego štop su radili ovi pre nas, jer ova prethovna vlast načinom rada, posebno pojedinaca, doprineli da se ovakva koalicija sakupi, organuzje i preuzme vlast", istakao je Nikolić.

Arilje
Arilje

Nikolić kaže, radiće najpre na uštedama, i sve će biti u inters građana i odgovorno, za razliku od prethodne vlasti koja se do sada održala zahvaljujući raznim ustupcima. Nikolić je poručio da će svi projekti koji su započeti biti nastavljen, a koji se realizuju u skladu sa zakonom.

"U svemu se mora tražiti i naći bilo kolika ušteda. Normalno, ako jer reč o javnim nabavkama, tu ćemo raditi po proceduri i zakonu, ali ovako, kada je reč o svakodnevnim poslovima i trošenju para za reprezentaciju, korišćenje službenih vozila za nekakve privatne izlete, privatne radove, e toga neće biti. I sve to kada saberemo mi ćemo makar malo smanjit troškove lokalne administracije", rekao je Nikolić.

"Za sada imamo dobru saradnju između koalicionih partnera i nadam se da ćemo izdržati do izbora, jer niko nema bilo kakve prohteve i nikome ništa nije obećano", rekao je novi predsednik Nikolić, koji je od 2008. do 2012. godine bio narodni poslanik Srpske radikalne stranke, a smenjeni predsednik, Zoran Todorović poručio je građanima da ne brinu, jer je će se naprednjaci u Arilju u najskorije vreme vratitit na vlast, i da će biti završeni svi započeti projekti.

Iako ima samo tri odbornika, Srpska radikalna stranka, koja je prvi put na vlasti u Arilju od uspostavljanja višestranačkog sistema, uspela je da okupi raznorodnu skupštinsku većinu i to sa pet odbornika Pokreta radnika i seljaka i jednim odbornikom Dveri, sedam odbornika DS i dva iz LDP.

Novim prestrojavanjem stranaka, u opoziciju u Arilju sada čine: SNS, DSS, NS, SPS, SPO i PUPS.Kako prokomentarisaše neki Ariljci za svakoga po nešto i u vlasti i u opoziciji.

XS
SM
MD
LG