Dostupni linkovi

PRESSEVO/BUJANOVAC


Lideri partija koje u Bujanovcu, Pressevu i Medvedji okupljaju Albance, osim Rize Halimija iz Partije za demokratsko delovanje, podrzzali su izbor Rasima Ljajicha za predsednika Koordinacionog tela za jug Srbije. Na zajednicckom sastanku, Ragmi Mustafa iz Demokratske partije Albanaca, Skender Destani iz Demokratske unije doline i Orhan Redzzepi iz Pokreta za demokratski progres rad dosadassnjeg ssefa Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsse CCovicha u protekle ccetiri godine ocenili su lossim. Prema zajednicckoj oceni, koju je Beti preneo Ragmi Mustafa, CCovich je tako ocenjen, jer je "Milossevichev djak i vech dugo godina istrossen politicar sa komunisicckim pedigreom".
Lideri albanskih partija istovremeno su podrzzali Ljajichev izbor i izrazili occekivanje da che, "s obzirom na trenutnu ukupnu klimu, u mnogo ccemu promeniti politiccki kurs delovanja u Pressevskoj dolini".

PODGORICA
Damir Mandich, koga su pretukli pripadnici Specijalne jedinice crnogorske policije prilikom upada u zatvor u Spuzzu, kod Podgorice, pregledan je u petak u podgoricckoj bolnici i vrachen u istrazzni zatvor. Mandicc je optuzzen za ubistvo urednika podgoricckog lista "Dan" Dusska Jovanovicca. Policija je u ccetvrtak saopsstila da nije prekrssila zakon tokom pretresa, dok je ministar policije Dragan Djurovich nalozzio unutrassnju istragu kako bi se utvrdilo da li su prekoraccena ovlasschenja. Prema nezvaniccnim informacijama koje objavljuju podgoriccki mediji, povod upada "specijalaca" u istrazzni zatvor bilo je saznanje da je neko od zatvorenika kontaktirao telefonom sa osobama za koje se sumnja
da imaju veze sa nedavnim ubistvom inspektora policije Slavoljuba Ssccekicca.
XS
SM
MD
LG