Dostupni linkovi

Peticiju za odbranu Haradinaja sa slobode potpisalo 200 hiljada građana


Velikim rock i rep koncertom koji je organizovala Nezavisna unija studenata Univerziteta u Pristini nastavljena je organizovana podrska zahtevima institucija, politickih partija i asocijacija Kosova da se bivsem premijeru i Haskom optuzeniku, Ramushu Haradinaju omoguci da se brani sa slobode.

Ulaz pred Filoloskim fakultetom je bio pokriven velikom slikom Haradinaja i napisom “nas premier ima jos posla da radi ovde”

Studentkinja Myzefere Rifati, na sebi ima majicu sa likom Haradinaja i dok prati ritam muzike koja se cuje kaze da je ovakav nacin izrazavanja nezadovoljstva rok koncertom savremeni nacin izrazavanja neazdovoljstva.

“Podrzavamo Ramusha i dajem mu snaznu podrsku, jer je nepravda to sto mu je ucinjeno”.

Clan Predsednistva Unije nezavisnih studenata Univerziteta u Pristini Kushtrim Bajraktari objasnjava razlog organizovanja ovog koncerta.

“Unija nezavisnih studenata je nasla za shodno da je ovo najbolji nacin da se iskaze nasa podrska zahtevima da se Haradinaju omoguci odbrana sa slobode. Oho je inace novi nacin izrazavanja nezadovostva”, kaze Bajraktari.

Medjutim nije samo danasnji koncert nacin na koji gradjani Kosova izrazavaju podrsku i solidarnost sa bivsim premijerom.

Zaposleni u kabinetu premijera su se prije nekoliko dana pojavili na radnom mestu sa majicama sa likom premiera i natpisom “Ns premier ima jos posla da radi ovde”

Veliki poster sa likom Haradinaja i natpisom se nalazi ne samo ispred zgrade vlade i Skupstine Kosova vec je prisutan i na bilboima u Pristini.

Istovremeno jedna grupa mladih je organizovala potpisivanje peticije kojom se takodje trazi da se Haradinaju omoguci odbrana sa slobode.

Sef Kabinetit premijera Kosova, Jahja Llukaj, kaze da je do sada skupljeno 200 hiljada potpisa.

“Ja se nadam da ce do zaokruzivanja aktivnosti na ovom planu biti skupljeno oko 300 hiljada potpisa i prvi je put da je za bilo koju aktivnost skupljeno ovoliko potpisa”, kaze Lukaj.

Potpisivanje peticije ce prema Lukaju biti nastavljeno i tokom ove nedelje. On istice kako su peticiju potpisivali i predstavnici nealbanskih zajednica.

Peticija sa potpisima ce biti dostavljena Haskom tribunalu.
XS
SM
MD
LG