Dostupni linkovi

SARAJEVO


Delegacija Vlade i Privredne komore Federacije BiH, na celu s premijerom Ahmetom Hadzipasicem, na poziv srbijanskog predsjednika Borisa Tadica, sutra putuje u Beograd. Tokom boravka predvidjeni su susreti s rukovodstvom i privrednicima Srbije.

BEOGRAD
Zvanicnici Jat ervejza izjavili su da poslovodstvo nece poceti razgovore sa avimehanicarima, koji vec cetiri dana ne rade, dok ne budu postovali Zakon o strajku. Poslovodstvo te drzavne kompanije obavijestilo je Vladu Srbije i nadlezna ministarstva da je strajk aviomehanicara, koji tvrde da nisu dobili plate, nezakonit i zatrazilo da drzava zastiti svoju imovinu. Inace, Samostalni sindikat inzenjera u srbijanskom vazduhoplovstvu podrzao je aviomehaniccare Jata i najavio da ce sutra odluciti i o eventualnoj sopstvenoj obustavi rada.

ISLAMABAD
Poslednji podaci govore kako je 39 osoba poginulo a mnogo vise ranjeno u eksploziji tokom proslave vjerskog praznika na jugo-zapadu Pakistana. Bomba je eksplodirala u zabacenom selu u pokrajini Balukistan, gde se nekoliko hiljada vjernika okupilo oko jednog svetilista koje pripada islamskoj sekti sufista. Motivi napada nisu jasni, jer su medju zrtvama pripadnici i sunitske i siitske vjerske zajednice. Policija je u nedjelju zapocela istragu kako bi se utvrdilo da li je u pitanju bombas-samoubojica.
XS
SM
MD
LG