Dostupni linkovi

Haradinaj zvanično preuzeo dužnost


Rexhepi je istako kako je tokom trogodisnjeg obavljanja funkcije premijera uvek imao podrsku i postovanje kako u institucijama Kosova takodje i medju gradjanima nezavisno od nacionalne pripadnosti.

Iako sa ogranicenim ovlascenjima mi smo, kazao je Rexhepi, cinili sve da uspostavimo novi odnos rukovodstva.

“Iako u mnogim moji iskrenim naporima nisam imao potrebnu podrsku , nikada nisam prestao da cinim ono sto je bilo moguce. Tokom vrsenja poslova premijera, iznad svega sam se trudio da otklonim mnoge prepreke u komunikaciji, da prevazidjem ne male barijere koje su nas delile, da vas odlucno i dostojanstveno predstavim pred svetom i da otvorim nove puteve komunikacija i saradnje sa medjunarodnom zajednicom kako bi smo pridobili podrsku u resavanju statusa Kosova “, kazao je Rexhepi.

Isticuci kako je oseca dirljivo u ovom trenutku kada jedan premijer kakav je bio Bajram Rexhepi treba da napusti ovu funkciju premijer Haradinaj je kazao kako se nece libiti da bivseg premijera Rexhepija konsultuje o najznacajnijim pitanjima za razvoj Kosova.

Haradinaj je ocenio da je vlada premijera Rexhepi bila uspesna u ostvarivanju svojih obaveza te obecao nastavak angazovanja na ostvarivanju standarda , koji ce ostati najznacajniji i najhitniji prioritet u njeogovj agendi

“Ja upucujem moju zahvalnost za uspesnu aktivnost vlade Rexhepija i ovom prilikom obecavam svoje i angazovanje vlade kojom rukovodim da cemo nastaviti angazovanja koja je imala vlada i da cemo nastaviti agendu ostvarivanja standarda o Kosovu kako bi smo ih uspesno ostvarili u maju sledece godine , kao i da cemo se usredsrediti na ukupni ekonomski razvoj ” , kazao je Haradinaj.

Odgovarajuci na stalne optuzbe iz Beograda na njegovu adresu premijer Haradinaj je rekao kako to nema uticaja na njegovo angazovanje koje se odnosi iskljucivo na Kosovo.

“Mislim da imamo mnogo poslova na Kosovu i nasu energiju , rad i potencijale cemo usredsrediti ovde na Kosovu “ , kazao je Haradinaj.

I dok je prethodna vlada imala 10 ministarstava sadasnja vlada premijera Haradinaja ima 13 ministarstava. Nova ministarstva su ministarstvo lokalne uprave, ministarstvo povratka i nacionalnih zajednica i ministarstvo energetike i rudarstva.
XS
SM
MD
LG