Dostupni linkovi

Nezavisnost Kosova će smiriti ovaj deo Evrope


Ibrahim Rugova je na skupu u sportskom centru u Pristini rekao da je glavni cilj DSK sto brze priznanje nezavisnosti Kosova. Prema njegovoj oceni dosadasnje institucije su u trogodisnjem mandatu dobro funkcionisale u okviru ovlascenja koje su imale, a DSK ce nastaviti tim putem:

“DSK za buduci mandat garantuje da ce predsednik Kosova predstavljati jedinstvo naroda, zatim formiranje demokratskog parlamenta i kompletirane vlade”, rekao je predsednik Demokratskog saveza Ibrahim Rugova i predstavio nacionalni program partije:

“Glavni nacionalni cilj DSK je da se sto brze prizna nezavisnost Kosova od strane SAD, Evropske unije, sto ce smiriti ovaj deo Evrope i sveta”, kaze Rugova.

On je rekao da ce njegova partija uspostaviti dobre odnose sa susedima u regionu, te da ce se brinuti o etnickim grupama:

“Odlucno kazemo da ce DSK garantovati i stititi etnicke grupe, manjine i postarace se za njihovu integraciju u kosovsku drzavu i drustvo. DSK ce raditi na administrativnoj i ekonomskoj integraciji Mitrovice i omoguciti slobodu kretanja na celoj teritoriji Kosova”, rekao je Rugova.

Aktuelni predsednik skupstine Kosova i kandidat DSK za poslanika, Nedzat Daci izjavio je da buduce institucije treba da imaju sve nadleznosti:

“U trogodisnjem mandatu stvorili smo odlicnu osnovu da buduci parlament ima sva ovlascenja u oblasti ekonomskog i socijalnog razvoja, bezbednosti, kako bismo ocuvali celovitost i jedinstvo Kosova”, izjavio je Daci.
XS
SM
MD
LG