Dostupni linkovi

ATINA


Japanka Mizuki Noguchi osvojila je zlatnu medalju u maratonu. Svetska ssampionka Catherine Ndereba iz Etiopije stigla je druga, a Amerikanki Deena Kastor pripala je bronzana medalja. Atleticcarka Srbije i Crne Gore Olivera Jevtich osvojila je ssesto mesto. U toku je trka za maratonce koji su startovali od mesta Maraton gde je vodjena ccuvena bitka 490. godine pre nove ere, po kome je ova discipcina i dobila ime.
Kineskinje Li Ting i Sun Tjang Tjang osvojile su zlatnu medalju u teniskom dublu Olimpijskih igara u Atini, savladavssi SSpanjolke Konccitu Martines i Virhiniju Ruano Paskval.
Ssvedjaninu Christianu Olssonu pripala je zlatna medalja u troskoku. Rumun Maria Oprea je drugi, a trecci Rus Danila Burkenya.
SSvedjanin Stefan Holm osvojio je zlatnu medalju u skoku u vis, srebrnu Amerikanac Mat Hemingvej, a bronzanu Jaroslav Baba iz CCesske. Predstavnik SCG Dragutin Topich bio je 10.
Rukometna reprezentacija Hrvatska je pobedom nad Sspanijom 30:22 osvojila prvo mesto u grupi i sastacce se u utorak u ccetvrtfinalu najverovatnije sa Grcckom.
XS
SM
MD
LG