Dostupni linkovi

BANJALUKA


Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ocenio je danas da poglavar Islamske verske zajednice (IVZ) u BiH Mustafa Cerich postaje predvodnik pokreta koji zemlju vodi u novu krizu.
U otvorenom pismu reis-ul-ulemi Cerichu, Dodik istice da Cericheva izjava pre nekoliko dana u Bratuncu da "RS progorni Bossnjake i da bossnjacckom strpljenju dolazi kraj" ne mozze biti shvachena nikako drugaccije nego kao pretnja i poruka da BiH mozze biti iskljuccivo onakva kakvu zzele poglavar IVZ i njegovi istomissljenici.
Bossnjaci iz Bratunca zahtevaju da se posmrtni ostaci bossnjacckih zzrtava sahrane u dvorisstu dzzamije, dok opsstinske vlasti ne dozvoljavaju otvaranje groblja u samom centru grada.

BEOGRAD
Novinar nedeljnika "Vreme" Miloss Vasich izjavio je danas, povodom pretnji koje su mu upuchene na Radio Fokusu, da tu radio stanicu ne treba zabraniti, ali da Radio-difuzna agencija treba da ih opomene da ne izazivaju versku i nacionalnu mrzznju i da ne pozivaju na nasilje.
Visse slussalaca Radio Fokusa je u prepodnevnom kontakt programu vredjalo i pretilo novinaru Vasichu.
Nezavisno udruzzenje novinara Srbije (NUNS) najenergiccnije je danas protestovalo zbog "javnog lincca i pretnji ubistvom" kojima je danas u emisijama Radio Fokusa bio izlozzen Vasich.
NUNS je naveo da je voditelj Radio Fokusa, grubo se poigravssi sa slobodom medija, dozvolio slussaocima tog radija koji su se uzzivo javljali u program da trazze likvidaciju Vasicha, kao i drugih koji ne misle kao oni.
XS
SM
MD
LG