Dostupni linkovi

logo-print

ZAGREB


Saborsko Mandatno-imunitetska komisija i Odbor za Ustav i poslovnik zaključili su danas da nema razloga za ponovno odlučivanje o davanju saglasnosti na pritvaranje Branimira Glavaša, već da je na snazi odluka od kraja novembra prošle godine kada je dao, a Sabor potom i potvrdio takvu saglasnost.
Saborski zastupnik Glavaš je od sinoć u pritvoru u Osijeku, a osečko tužilastvo podiglo optužnicu za 'slučaj selotejp', ubistvo srpskih civila u Osijeku 1991.

BEOGRAD
Pred Specijalnim sudom u Beogradu dva predmeta za ratni zločin na farmi Ovčara, 1991. godine kod Vukovara, spojeni su danas na ponovljenom sudjenju u jedan proces.
Sudjenju 16 teritorijalaca, biće pripojen i proces protiv Saše Radaka.
Radak, koji je na prvom sudjenju bio osudjen na 20 godina i kome je proces bio izdvojen jer je naknadno uhapšen, jutros je rekao da ostaje pri ranijoj odbrani i da ne priznaje krivicu.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG