Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Hrvatska vlada uputila je vlastima Bosne i Hercegovine prihvatljiv predlog za gradnju mosta kopno-Pelješac no potpisivanje memoranduma kojim bi se to pitanje regulisalo verovatno neće uslediti tako brzo zbog blokade rada Saveta ministara BiH, izjavio je ministar prometa i komunikacija BiH Božo Ljubić.
Po njegovim reccima hrvatska strana navodi da će BiH imati osiguran prilaz otvorenome moru zahvaljujući visini mosta od najmanje 55 metara i širini između stupova mosta od 200 metara. Most ce biti dug 2,3 kilometra.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG