Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH dvotrećinskom veinom potvrdio je Nikolu Špirića kao predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. Skupština je danas izabrala Beriza Belkića iz Stranke za BiH za predsjedavajućeg, a Milorada Živkovića iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Niku Lozančića iz HDZ BiH-a za zamjenike predsjedavajućeg Zastupničkog doma.
Novi predsjedavajući državne vlade Nikola Špirić je u svom ekspozeu kazao da su sigurnost i stabilnost BiH i njenih entiteta, ekonomski razvoj i napredak, te integracije u EU i NATO, prioriteti djelovanja novog kabineta. Špirić očekuje da će do ponedjeljka dobiti imena kandidata za ministre i zamjenike ministara, kako bi do zadnjeg dana januara organizirali i prvo zasjedanje nove Vlade.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG