Dostupni linkovi

logo-print

TEHERAN


Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad danas je ponovio da medjunarodne sankcije neće spriječiti Iran da obogaćuje uran, te da Teheran neće popustiti pritiscima.
Dikretor iranske Organizacije za atomsku energiju i potpredsjednik Irana Golamreza Agazadeh rekao je da je Iran proizveo 250 tona plina koji se upotrebljava u obogaćivanju urana, navodeći da se plin čuva u podzemnim hodnicima u nuklearnim postrojenjima u Isfahanu kako bi bio zaštićen u "slučaju eventualnog napada".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG