Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Liberalno-demokratska partija (LDP) optuzzila je danas premijera Srbije Vojislava Kosstunicu da je na mesto komandanta za bezbednost ZZandarmerije postavio Zorana Simovicha koji je u vreme gradjanskih protesta 1996. godine komandovao policijskom jedinicom koja je uccestvovala u prebijanju demonstranata.
"Nagradjujuchi Milossevicheve batinasse, Vojislav Kosstunica samo nastavlja onu politiku koju je zastupao i u zimu 1996/97. godine kada je mirno i naizgled nezainteresovano posmatrao prebijanje gradjana koji su se borili za demokratiju", navodi se u saopsstenju LDP-a.
U nedelju se inacce navrssava deset godina od "kontramitinga" - skupa podrsske Slobodanu Milossevichu koji je odrzzan u Beogradu u vreme gradjanskih i studentskih protesta zbog izborne kradje.
U sukobu pristalica vlasti i opozicije na smrt je pretuccen opozicionar Predrag Starccevich, a tessko je ranjen demonstrant Ivica Lazovich, cclan SPO-a. Nekoliko desetina uccesnika protesta na obe strane je povredjeno.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG