Dostupni linkovi

logo-print

LJUBLJANA


Slovenaccki ombudsman za ljudska prava Matjaž Hanžek rekao je da su vlasti Slovenije, pre nego su počele da russe kuće romske porodice Strojan u selu Ambrus, morale da nadju odgovarajući smeštaj. "Ako je kuća Strojanovih bila tamo 12 godina, moglo se s rušenjem pričekati do proleća. Ako rušenje nije bilo u godišnjem planu inspektorata, onda ono predstavlja političku odluku i neku vrstu pritiska", kazao je Hanžek.
Inspektorat za okolinu i prostor jutros je porušio dve kuće i tri barake porodice Strojan u romskom naselju Dečja Vas u Ambrusu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG