Dostupni linkovi

ZAGREB


Mandatno-imunitetnna komisija Hrvatskog sabora ukinula je imunitet zastupniku Branimiru Glavašu, ccime se izasslo u susret zahtevu Zzupanijskog tuzzilasstva u Osijeku da se Glavaš pritvori i sprovede istraga o njegovoj umešanosti u tzv. slučaj selotejp.
Saborska komisija je odlozzila raspravu o zahtevu za skidanjem
Glavaševog imuniteta koji je podneo Županijski sud u Zagrebu,
ocenivši da je pravno sporan, budući da je istražni
sudija Zdenko Posavac pritvor odredio prije nego što je zastupniku
skinut imunitet.
Istražni sudija Županijskog suda u Osijeku doneo je 19. i 22. oktobra rešenje o sprovođenju istrage nad šestoricom osumnjičenih da su počinili ratni zločin nad srpskim civilima krajem 1991. i poccetkom 1992. godine, poznat kao slucaj "selotejp".
Njima je odredjen pritvor od mesec dana zbog opasnosti od ometanja istrage.

ZAGREB
Ministarstvo unutrassnjih poslova Hrvatske (MUP) odbacilo je danas izjavu Branimira Glavassa da je montiran "sluccaj selotejp", kako su mediji prozvali sluccaj ubistva srpskih civila u Osijeku 1991. i 1992.
Glavass je na konferenciji za novinare u nedelju odbacio bilo kakvu povezanost sa "sluccajem selotejp", ocenivssi da je recc o pokussaju montazze komandanta Policijske uprave osjeccko-baranjske Vladimira Fabera koji je osumnjiccenima za ubistva civila na Dravi savetovao da Glavassa optuzze i da che im sve biti oprossteno.
XS
SM
MD
LG