Dostupni linkovi

logo-print

BEOGRAD


Pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu danas poccinje sudjenje osmorici optuzzenih pripadnika Zzandarmerije Srbije za ubistvo 48 Albanaca, cclanova nekoliko porodica Berissa svih uzrasta, 1999. godine u Suvoj Reci na Kosovu.
Donedavni pomochnik komandanta ZZandarmerije Radoslav Mitrovich, u vreme zloccina komandant 37. odreda Posebnih jedinica policije (PJP) "Nisski odred", optuzzen je za naredjivanje ratnog zlocina.
Drugooptuzzeni je tadassnji komandir policije u Suvoj Reci Radojko Repanovich, a trecheoptuzzeni njegov pomochnik Nenad Jovanovich.
Policajci iz Suve Reke Sladjan CCukarich, Miroslav Petkovich, Zoran Petkovich i Ramiz Papich, te pripadnik Resora drzzavne bezbednosti Milorad Nissavich, optuzzeni su za izvrssenje zloccina 26. marta 1999.
godine tokom NATO bombardovanja, u "Berisstanskom naselju" gde je zzivelo visse porodica Berissa.
Po naredjenju hasskog begunca generala policije Vlastimira DJordevicha, deo lesseva je hladnjaccama prevezen i zakopan u masovnu grobnicu na poligonu Specijalnih antiteroristicckih jedinica policije u Batajnici.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG