Dostupni linkovi

logo-print

PRIŠTINA


Specijalni izaslanik UN za status Kosova Marti Ahtisari izjavio je danas u Prisstini da pitanje Kosovske Mitrovice ostaje najdelikatnije u celom pregovaracckom procesu i da je u ovom trenutku najpotrebniji napredak u decentralizaciji.
Ahtisari je na konferenciji za novinare, na kraju ccetvorodnevne posete Kosovu, ocenio da je u pregovorima o buduchnosti Kosova ostvaren odredjeni napredak, ali da je ostalo joss mnogo otvorenih pitanja. On pritom nije precizirao o kojim je pitanjima recc.
Ahtisari je izrazio nadu da che za prvu polovinu septembra zakazati novi sastanak u Beccu i dodao da che 31. avgusta i 1. septembra razgovarati sa politicckim direktorima zemalja Kontakt grupe u Beccu, a potom i 11. i 12. septembra u Sofiji. Zatim che, kako je kazao, u Njujorku imati sastanak sa ministrima spoljnih poslova Kontakt grupe i generalnim sekretarom UN, a potom prisustvovati sednici Saveta bezbednosti UN.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG