Dostupni linkovi

logo-print

SOFIJA


Iran se najverovatnije necce povinovati zahtevu Saveta bezbednosti da okoncca proces obogaccivanja uranijuma, i svetska organizacija mora biti spremna na odluccnu akciju u cilju occuvanja svog kredibiliteta, izjavila je americcki drzzavni sekretar Kondoliza Rajs ( Condoleeza Rice), na samitu NATO-a u Sofiji.
Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedzad je ranije danas rekao da Teheran, u okviru nuklearnih istrazivanja, nece prestati da obogacuje uranijum. "Iranski narod ovladao je ovim procesom oslanjajuci se na znanje i sposobnosti svojih mladih. Niko nam sa strane nije u tome pomogao i niko nam to ne moze oduzeti."
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija dao je vlastima u Tehreanu rok da do petka da prekinu ovaj tehnoloski postupak kojim se moze proizvesti gorivo za nuklearno oruzje.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG