Dostupni linkovi

logo-print

GRACCANICA


Srpsko nacionalno veche Kosova i Metohije (SNV) najavilo je da che od generalnog sekretara UN Kofija Anana zatrazziti da smeni svog izaslanika za Kosovo Sorena Jesen-Petersena, zbog poziva na ignorisanje medjunarodne poternice srpskih vlasti protiv lidera kosovskih Albanaca.
Jesen-Petersen je jucce pozvao zapadne sile da ignorissu medjunarodnu poternicu koju su vlasti u Srbiji izdale protiv kosovskog premijera Agima CCekua i lidera Demokratske partije Kosova Hassima Taccija.
Srpsko nacionalno vecce isticce da se Jesen-Petersen stavlja u ulogu sudije koji donosi odluke bez procesuiranja, ssto kompromituje medjunarodno pravo i kredibilitet UN.
Pravosudni organi Srbije raspisali su pre ccetiri godine medjunarodnu poternicu za CCekuom, optuzzivssi ga za genocid nad Srbima pre i po dolasku Kfora na Kosovo. Na istoj poternici nalazi se i Tacci, optuzzen za terorizam na Kosovu 1997.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG