Dostupni linkovi

logo-print

SARAJEVO


Visoki predstavnik medjunarodne zajednice u BiH, Paddy Ashdown obraticce ce se u ponedjeljak poslanicima na zajednickoj sjednici Predstavnickog i Doma naroda Parlamentarne skupstine BiH. Kako se navodi, on ce naglasiti potrebu za ustavnom reformom kao jednim od najvaznijih izazova pred kojim se zemlja nalazi, kako bi postala funkcionalna i ekonomicna drzava, u skladu sa zahtevima Evropske unije. Recc je o oprastajnom govoru odlazecceg predstavnika medjunarodne zajednice pre nego sto napusti duznost i preda je nemackom diplomati Cristianu Swarc Schillingu. Asdown je duznost visokog predstavnika preuzeo 27. maja 2002. godine.

BAGDAD
Sudjenje svrgnutom irackom lideru Sadamu Huseinu odlozzeno je do poccetka februara. Proces je nakon jednomesecne pauze nastavljen u nedelju pod predsedavanjem novog sudije Raoufa Abdel Rahmana. Medjutim, nakon sto su optuzeni izgovorili niz politickih parola, kao i uvreda na racun tribunala, sudija je kazao da takve nastupe nece tolerisati, i optuzeni su zajedno sa svojim advokatskim timom napustili sudjenje koje je imalo obelezzje pravog kaosa. Branioci bivsega irackog predsednika i ostalih optuzenih najavili su da se nece pojaviti na nastavku sudjenja.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Novinarstvom se bavi od 1985. godine, najpre u beogradskom nedeljniku "NIN". Od 1987. godine komentator i voditelj u Prvom programu Radio Beograda. Od 1994. dopisnik RSE iz Beograda, a od 1999. radi u redakciji u Pragu.

XS
SM
MD
LG